Conservatory Mythodia | “Make music and work at it” (Plato)

We are a team of dedicated musicians, ready to do whatever it takes for your musical self-fulfilment and that of your children.

Maroulia Kontou

Founder – artistic direction

Η Μαρουλία Κοντού κατάγεται από την Πάρο, όπου ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου.

Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα. To 2000 πήρε δίπλωμα πιάνου, στην τάξη της κ. Κλέλιας Τοπάλογλου-Μητσάκη, με βαθμό Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαινο, καθώς και τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, με βαθμό Άριστα παμψηφεί, στην τάξη του κ. Σπύρου Κλάψη.

Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια του συστήματος μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff στο Saltzburg της Αυστρίας, σεμινάρια παιδαγωγικής του πιάνου και ερμηνείας με πολλούς έλληνες και ξένους μουσικοπαιδαγωγούς και πιανίστες, καθώς επίσης και σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας.

Έχει πάρει μέρος ως πιανίστα & ως μαέστρος χορωδιών σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ εντός και εκτός Πάρου. Συνεργάζεται με τους λυρικούς τραγουδιστές Δημήτρη Σιγαλό – τενόρο, Σοφία Μάλαμα – μεσόφωνος, Μιχάλη Χατζή – μπάσσο, Πένυ Δελληγιάννη – σοπράνο. Πρόσφατα ξεκίνησε η συνεργασία της με τον βιολονίστα Ανδρέα Χανιώτη. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον τσελίστα της Κ.Ο.Α. Δημήτρη Γούζιο, τον συνθέτη Ν. Κυπουργό και την Ορχήστρα των Κυκλάδων, με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και πρόσφατα με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Πέτρο Δουρδουμπάκη.

Δίδαξε πιάνο, θεωρητικά και μουσικοκινητική αγωγή στην Σχολή Μουσικής του Δήμου Πάρου και διηύθυνε την Παιδική Χορωδία του Δήμου από το 1998 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Καβάλλη και έχουν δύο παιδιά. Κατοικεί μόνιμα στην Πάρο. Από τον Μάρτιο του 2015 είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου «Μυθωδία» στην Παροικία της Πάρου.

Welcome! This is our dedicated Team. Did we say that we would love to hear from you?
So don’t be shy, get in touch!

Vassilis Gouzios

Vassilis Gouzios

Saxophone teacher
Michalis Zaranis

Michalis Zaranis

Percussion
Aphroditi Vazaka

Aphroditi Vazaka

Flute
Βασίλης Γιαννόπουλος

Βασίλης Γιαννόπουλος

Κιθάρα
Maria-Eftichia Vlataki

Maria-Eftichia Vlataki

Pre-school music, Orff Music Kinetic Education and Piano teacher

Kyriakos Gouventas

Kyriakos Gouventas

Violin teacher

Ο Κυριάκος Γκουβέντας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία δώδεκα ετών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί και τα θεωρητικά το 1991 (Ωδείο Βορείου Ελλάδος), ενώ παράλληλα απέκτησε το L.R.M.S. της Royal Academy of Music του Λονδίνου. Από το 1989 και εξής έχει διδάξει και έχει παραδώσει σεμινάρια σε πολλά ωδεία και μουσικούς φορείς. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου). Από το 2005 διδάσκει παραδοσιακό βιολί και συντονίζει μουσικό σύνολο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η συνεχής ωρίμανσή του, όσον αφορά το περιεχόμενο της ύλης αλλά και το σύστημα της διδασκαλίας της, αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τον οποίο του ζητήθηκε από το London University και πιο συγκεκριμένα από την σχολή S.O.A.S. (Σχολή Ασιατικών και Αφρικανικών Μουσικών Σπουδών) να διδάξει σε σεμινάριο και εργαστήριο. Ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και παράλληλα έλαβε μέρος στη συναυλία Genius of the Violin, μαζί με βιολιστές απ’ όλο τον κόσμο, ως ιδανικός εκπρόσωπος της εκφραστικής ιδιοτυπίας και ιδιωματικής παράδοσης του βιολιού στη χώρα μας.

Δίδαξε επίσης στο φεστιβάλ βιολιού του Ile de France, στο Παρίσι, όπου συμμετείχε ως εκτελεστής. Με τη συστηματική διδακτική και εκτελεστική κατάθεσή του, τού δίνεται διαρκώς η ευκαιρία να διατυπώσει τη μουσική του άποψη σε μεγάλα αλλά και μικρά ορχηστρικά σύνολα. Σπουδαστές τον πλησιάζουν με στόχο την διαμόρφωση του εκτελεστικού τους ύφους, την εξέλιξή τους και την τεχνική τους κατάρτιση στο παραδοσιακό βιολί. Συνεργάστηκε κατά καιρούς με όλους τους ευαίσθητους δέκτες, παράγοντες και λειτουργούς της ελληνικής λαϊκής, δημοτικής και παραδοσιακής μουσικής πραγματοποιώντας πλήθος συναυλιών, παρουσιάσεων και εκπομπών σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ η δισκογραφική του δραστηριότητα ξεπερνά τους 150 δίσκους μακράς διαρκείας. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες μουσικής δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες ως εκτελεστής και σολίστ (Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, Καμεράτα, Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.ά.), με μουσικά σύνολα παραδοσιακής μουσικής (Ορχήστρα Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα Χρόνη Αηδονίδη, Ορχήστρα Δόμνας Σαμίου κ.ά.), με πλήθος τραγουδοποιών και συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταμάτη Σπανουδάκη, Χρήστο Νικολόπουλο, Νίκο Κυπουργό, Διονύση Σαββόπουλο, Σωκράτη Μάλαμα, Μαρία Θωίδου, Νίκο Γεωργάκη, Νίκο Παπάζογλου, Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Καζούλη, Μανώλη Φάμελλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ξυδάκη κ.ά.) και με κορυφαίους τραγουδιστές και μουσικούς, που αντιπροσωπεύουν τα ιδιαίτερα μουσικά χρώματα απ’ όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας. Τέλος, έχει επιμεληθεί πολλές από τις δισκογραφικές και έντυπες εκδόσεις του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, ενώ είναι μόνιμο μέλος του πολυσυζητημένου μουσικού συνόλου Primavera in Salonicο με τη Σαβίνα Γιαννάτου, καθώς και της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

Έχει διδάξει παραδοσιακό βιολί τα τελευταία 20 χρόνια σε ιδρύματα του εξωτερικού και στην Ελλάδα. Δίδαξε στο ΤΕΙ Άρτας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Ωδείο Αθηνών. Έχει διδάξει στα καλοκαιρινά σεμινάρια στον Άγιο Λαυρέντιο, στη Σύρο, στα Τζουμέρκα και στην Ικαρία.

Efterpi Katsamatsa

Efterpi Katsamatsa

Vocal coach and modern singing

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές (Αρμόνιο). Φοίτησε για 5 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ενώ παράλληλα ήταν τακτικό μέλος της Φιλαρμονικής (κλαρινέττο) και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου. Μέσω αυτών,συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό (Ά Παγκόσμια παρουσίαση της σύγχρονης όπερας «Οι Θρυλικές περιπέτειες του Μ.Αλέξανδρού» -D. Blake). Παράλληλα πήρε το Πτυχίο της Αρμονίας (1998 τάξη Ν.Τσιριγώτη).

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις Σπουδές εκεί, συνέχισε τι σπουδές του Κλαρινέτου (ταξη Χ.Γραωνίδη), πήρε πτυχίο Αντίστιξης (2004 τάξη Γ.Αγγελάκη) ενώ ξεκίνησε και τις σπουδές στο κλασσικό τραγούδι, με την υψίφωνο Μ.Βουλογιάννη. Υπήρξε ενεργό μέλος της Χορωδίας Θεσσαλονίκης ως τακτικό μέλος με συναυλίες σε σημαντικούς πολιτιστικους χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ( J.Puccini:«Madame Butterfly-2003», P.Mascagni:«Cavaleria Rusticana-2003» κ.α.), Ηρώδειο (M.Καλομοίρη:« Κωσταντίνος Παλαιολόγος-2001»,Όπερα Θεσσαλονίκης (G.Verdi “La Traviata”-2008),κ.α.

Τον Ιούνιο του 2013 πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί,και Ά Βραβείο (τάξη Μ.Βουλογιάννη,Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μονωδίας με τους Μ.Βουλογιάννη, Ε.Λιώνα, Χ.Γκλαβοπούλου,Ν.Σπανό, A.Xριστοφέλλη κ.α.

Ώς σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων περιοχών τη Ελλάδας είτε με προσωπικά ρεσιτάλ (Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.α.) καθώς και σε gala όπερας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.Έχει ερμηνεύσει το ρόλο της Sacerdotessa (G.Verdi, “Aida” concertante Μορφή,Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ,Δεκέμβριος 2013) /Belinda (H.Purcell, “Dido and Aeneas” ,Vault Theatre Plus ,Φεβρουαριος-Απρίλιος 2014 και Victoria Theatre,Νοέμβριος 2014-Μάρτιος 2015)/Parthenis (J.Offencbach “La Belle Helene”,Olvio Wonderworld, Aπρίλιος 2015 και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μάιος 2015.) Συνεργάστηκε με το φωνητικό σύνολο 8tetto στην όπερα «Λεόντιος και Λένα» (Κ. Σελαμσής /Φεστιβάλ Αθηνών, Εθνικό Θέατρο|Ιούλιος 2016) καθώς και σε άλλες συναυλίες.

Την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, συνεργάζεται στη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής,μουσική επιμέλεια και διδασκαλία καθως επίσης παίζει σε παιδική παράσταση που θα παρουσιάζεται σε θέατρο στην Αθήνα.

Παλαιότερα έχει διδάξει σαντούρι στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (σχολ. Έτος 2008-2009) και έχει εργαστεί σαν μαέστρος χορωδίας στα Δημοτικά Ωδεία Κουφαλίων και Πολυκάστρου (2010-2012).

The Conservatory

We are in Kakapetra. Lookup how it looks like to collaborate with us.