Το Ωδείο Μυθωδία διοργανώνει και σας προσκαλεί στο 1ο Διεθνές Σεμινάριο Πιάνου στην Πάρο που θα διεξαχθεί 4-10 Ιουλίου 2022. Θα διδάξουν οι καταξιωμένες πιανίστες και καθηγήτριες πιάνου Μάγδα Νικολαΐδου και Λευκή Καρποδίνη. Επίτιμος καλεσμένος ο διεθνούς φήμης πιανίστας και καθηγητής στο Royal College of London, Andrew Zolinsky ο οποίος θα δώσει ένα ρεσιτάλ/διάλεξη κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

Το Ωδείο Μυθωδία, που βρίσκεται στα περίχωρα της Παροικιάς, πρωτεύουσας του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού της Πάρου, προσφέρει έναν ήσυχο χώρο για εργασία, μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι περιτριγυρισμένο από τη μοναδική ομορφιά της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και του Αιγαίου Πελάγους.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο
Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν προχωρημένοι σπουδαστές από ωδεία, κολέγια & πανεπιστήμια αλλά και ερασιτέχνες που είναι πρόθυμοι να εργαστούν πάνω σε ρεπερτόριο με επαγγελματική καθοδήγηση.

Ελεύθερη επιλογή ρεπερτορίου από έργα για σόλο πιάνο ή έργα για τέσσερα χέρια (εξαιρούνται έργα για προετοιμασμένο πιάνο ή έργα που χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές μέσα στο όργανο).

Βασικές γλώσσες του σεμιναρίου είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. 


Για να δείτε τα βιογραφικά των διδασκόντων πατήστε εδώ.


Τί περιλαμβάνει το σεμινάριο (ενεργά μέλη)

  • Καθημερινή συμμετοχή στο Σεμινάριο
  • Δωρεάν παρακολούθηση όλου του σεμιναρίου
  • Χρόνος προσωπικής μελέτης στις εγκαταστάσεις του Ωδείου Μυθωδία
  • Workshops & sessions με ρεπερτόριο για σόλο ή τέσσερα χέρια
  • Δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες για τους συμμετέχοντες
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες
  • Δωρεάν WLAN σε όλο το κτίριο

Συναυλίες

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, 21:00 – Συναυλία έναρξης από τους  καθηγητές του Σεμιναρίου
Παρασκευή 8 Ιουλίου, 21:00 – Συναυλία του διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγητή πιάνου στο Royal College of Music του Λονδίνου Andrew Zolinsky
Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, 21:00 – Συναυλία λήξης από επιλεγμένους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου

Οι εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Μυθωδία. 

Πακέτα σεμιναρίου και τιμές

Το Masterclass προσφέρεται σε δύο πακέτα προκειμένου να γίνει πιο προσιτό σε άτομα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το Masterclass. Εκτός από τα πακέτα, μπορείτε να κάνετε κράτηση για επιπλέον ατομικά μαθήματα πιάνου.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ |  Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 – Κυριακή  10 Ιουλίου 2022
Ενεργοί συμμετέχοντες: 390€ | Ακροατές: 110€

ΜΙΚΡΟ ΠΑΚΕΤΟ  | Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 – Κυριακή 10 Ιουλίου 2022
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 190€ | Ακροατές: 50€

Τιμή ακροατηρίου ανά ημέρα: 20€

Δεν υπάρχει προθεσμία δήλωσης ενδιαφέροντος για τους ακροατές (αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των ακροατών είναι περιορισμένος).

Αίτηση και οικονομικοί όροι 

Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 20 Ιουνίου 2022.
Θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, γι’ αυτό σας συνιστούμε να υποβάλετε την αίτησή σας εγκαίρως. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και μπορείτε να την βρείτε
ΕΔΩ
Το κόστος εγγραφής για το σεμινάριο είναι 100€ και θα πρέπει να καταβληθεί αμέσως αφού λάβετε θετική απάντηση προκειμένου να εξασφαλίσετε τη θέση σας. Το ποσό αυτό συμψηφίζεται με το ποσό των διδάκτρων. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας δεν επιστρέφεται. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή και να είναι έγκυρη πρέπει ολόκληρο το χρηματικό ποσό να έχει εξοφληθεί  το αργότερο έως την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022. Η κατάθεση γίνεται στην γραμματεία του Ωδείου Μυθωδία ή σε τραπεζικό λογαριασμό που θα σας γνωστοποιηθεί αφού γίνετε δεκτοί στο Σεμινάριο. Οι χρεώσεις τραπεζικής μεταφοράς βαρύνουν τον καταθέτη (συμμετέχοντα του Masterclass) και θα πρέπει να καταβάλλονται επιπλέον του κόστους εγγραφής.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Διαμονή
Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται η διαμονή στην Πάρο. Εάν χρειάζεστε βοήθεια κατά την εύρεση καταλύματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να σας προτείνουμε κατάλληλα μέρη για να μείνετε κοντά στο Ωδείο. Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση καταλύματος στο νησί!

Ένας χρήσιμος σύνδεσμος για την πρόσβαση και περιήγησή σας στην Πάρο.

Πώς να φτάσετε στην Πάρο

Η Πάρος είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων του Αιγαίου. Διαθέτει δικό του αεροδρόμιο και λιμάνι. Μπορείτε είτε να πάρετε αεροπλάνο από την Αθήνα (30 λεπτά διάρκεια πτήσης) είτε να πάρετε πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας. Το λιμάνι της Πάρου είναι στην Παροικιά που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Το καλοκαίρι εκτελούνται μέχρι και 5 ακτοπλοϊκά δρομολόγια  Πειραιά – Πάρο. 

Πως να φτάσετε στο Ωδείο Μυθωδία

Το Ωδείο Μυθωδία υπάρχει στο google maps και μπορείτε εύκολα να το βρείτε πατώντας εδώ.

Σημείωση: Ενημερωνόμαστε διαρκώς για τους όποιους περιορισμούς και κανονισμούς ισχύουν λόγω πανδημίας. Σε περίπτωση που δοθούν νέες οδηγίες από την ελληνική κυβέρνηση ο τρόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου θα προσαρμοστεί ανάλογα.