Ατομικό Ρεσιτάλ της πιανίστριας Λευκής Καρποδίνη αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του. (1770-1827)

Πρόγραμμα

  • Ρόντο Ερ.51 Αρ.1 σε Ντο μείζονα
  • Σονάτα Ερ.2 Αρ.3 σε Ντο μείζονα
  • 32 Παραλλαγές WoO80 σε Ντο ελάσσονα
  • Σονάτα Ερ.13 σε Ντο ελάσσονα (“Παθητική”)

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 20.00

Αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Μυθωδία
Κακάπετρα, Παροικία, Πάρος

Γενική είσοδος: 10€
Παιδιά κάτω των 12 ετών: 5€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (περιορισμένες θέσεις)
τηλ. +30 22840 23202

Η πιανίστρια Λευκή Καρποδίνη έχει δώσει συναυλίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Αμερική και τα νησιά Μπαρμπέιντος. Στο Wigmore Hall, Purcell Room, ZKM, Meistersaal, Bolivar Hall καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Schlesswig Holstein, Banff Festival, Cully Classique, Brighton, Cheltenham, Mecklenburg Vorponnerm, Symi, Tel Hai Piano Festival, Aegean festival, Samos Music & Arts Days, Paxos, κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες και σύνολα, και εξαιρετικούς μουσικούς εκ των οποίων η Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο Αγγελος Λιακάκης, η Αγγέλα Γιαννάκη, ο Απόλλων Γραμματικόπουλος, ο Αστέριος Πούφτης, η Ruby Hughes, η Claire Booth, ο Thomas Rann, ο Rafael Payne, η Μαρία Ζαχαριάδου, το κουαρτέτο Stenhammar, το Ensemble Modern, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, η Guildhall Symhpony Orchestra, η Pan-European Orchestra κ.ά. Κατα τη διαμονή της στο Βερολίνο υπήρξε μέλος των πιανιστικών τρίο Trioskop και Fibonacci. Από το 2013 δίνει συναυλίες με τον πιανίστα Michael Brownlee Walker. Οι εμφανίσεις της έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο και το κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Λευκή Καρποδίνη είναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου του Ωδείου Αθηνών και απόφοιτος του Guildhall School of Music and Drama (Bmus, Mmus, PGDip) και της Ακαδημίας ΙΕΜΑ της Φρανκφούρτης. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ, της ΙΕΜΑ και των Mozarteum, Schlesswig Holstein, Banff Centre, Tel Hai και Belgais Centre, όπου συμμετείχε σε σεμινάρια διάσημων μουσικών εκ των οποίον ο Murray Perahia, ο Leon Fleischer, η Angela Hewitt, ο Graham Johnson και πολλοί άλλοι.
Έχει βραβευτεί με τον τίτλο Sir Henry Richardson Award και έχει πάρει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Schubert (GSMD) καθώς και στον πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό «Φίλων» .
Η διδασκαλία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καριέρας της. Εχει διδάξει στο GSMD του Λονδίνου και το BBIS του Βερολίνου. Μαθητές της έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς. Τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε τριήμερο σεμινάριο πιάνου στο Leiston της Αγγλίας, όπου θα ξαναδιδάξει το 2019 και τον Απρίλιο του 2020 θα δώσει σεμινάρια στο Suffolk της Αγγλίας. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, στη Σχολή Μωραΐτη.
Παράλληλα με την πιανιστική της καριέρα συνθέτει κυρίως κομμάτια για πιάνο, για τα διάφορα μαθησιακά επίπεδα. Τον Ιανουάριο του 2019 συνέθεσε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση „Να σώσουμε την παράσταση“ σε σκηνοθεσία Βασίλη Ραΐση.

“Αναζητώντας, μετά το τέλος του ρεσιτάλ, να εντοπίσω τι μου θύμιζαν η στιβαρότητα, η ρωμαλεότητα, η μαθηματική αυστηρότητα αλλά και η δριμύτητα του συναισθήματος της Καρποδίνη -όλες τόσο ταιριαστές στον Μπετόβεν- κατέληξα αυθόρμητα στο παίξιμο της Τζίνας Μπαχάουερ…”